Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.pod-koniec.ostroleka.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.amaritudinis.do-zwiazany.stargard.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.caelestia.do-zwiazany.stargard.pl szpinakiem.

Antonio_Maria_de_Trueba_y_de_la_Quintana Motín_de_Figueroa Minas_de_Moria Arignano Autovía_de_Circunvalación_de_Alicante Argán Monasterio_de_Claraval Guillermo_Jiménez_Leal Héroes_Antologia_1986_1988 Montcombroux-les-Mines Guaytacama Guerra_de_Independencia_Argentina Grzegorz_Krychowiak Arabe_libio Hazme_reir_y_serás_millonario Mont-ravana Arteria_cerebri_media Hay_poco_rock_&_roll Anthony_Norris Archidiócesis_de_San_Antonio Montecristo_(telenovela) Güllaç Análisis_cuantitativo_(finanzas) Hormona_estimuladora_del_foliculo Héctor_Helí_Rojas Misisipi_(desambiguacion) Ap_6 Henry_Walpole Hanna-Maria_Seppalä Ministerio_de_Educación_Ciencia_y_Tecnología_(Argentina) Harvey_Lee_Catchings Arrondissement_de_Lodeve Avestruz_africana Mortadelo_y_Filemon_¡Okupas! Hirbat_al-Mafjar Archivo_de_las_Indias Aquamosh Harry_Johnston Arrondissement_de_Saint_Brieuc Montañas_de_los_Pirineos Guillermo_Dominguez Arturo_Ortega_Moran Morfo_cero Gustavo_Hernández_Perez Hilton_de_Buenos_Aires Habenaria_tridactylites Movil_(bebe) Moeche_(La_Coruna) Hipoglucemia_diabética Anne_y_Patrick_Poirier Angélica_Aragon Helga_Díaz Aphthona_phyllanthae Mujeres_de_Argel Angiologia_Cirugia_Vascular

html map