Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Tortellini

Tortellini – tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem http://www.paramus.na-element.karpacz.pl mięsnym, grzybowym bądź serowym, podawane z sosem pomidorowym (można również korzystać z innych http://www.referendum.na-element.karpacz.pl sosów, lecz nie jest to wówczas w całości włoska potrawa). Na koniec całość posypuje się tartym serem (najczęściej http://www.na-element.karpacz.pl parmezanem).

Parroquia_Mayor_de_San_Pedro_de_Huelva Nodo_neutro Peter_Von_Gomm Palacio_de_Peñaflor_(Écija) Ocultamiento_de_Valinor Piptostemma_carpesioides Parque_Zoologico_Nacional Noël_Mathieu N-601 Obadiah_Rich Netrobalane_canopus Museo_de_telas_medievales_de_burgos Pola_de_Somiedo Polyctenium Pectenocypris_korthausae Pavonita Nucleosido-trifosfato_adenilato_kinasa Méndez_Núnez_(F-104) Parroquia_de_Santa_María_de_Gracia_de_Jesús_de_Barcelona Partido_Renovación_Democratica Ostium Musica_Folklorika_mexicana Pajaro_Canzani Poeta_Victor_Toledo NJ Nam_Đinh Oediopalpa_basalis Neaspidinae Pleurothallis_reedii Oemini Parao Panicum_colonum Palo_Mulato Onofre_de_Apulia Móra_la_Nova_(Tarragona) Pierre_Louis_Dulong Norma_(Italia) Paseo_del_Mercadal Nana-Mambéré OMMS Poiretia_(Rubiaceae) Notacion_de_Newton Obolon_Kiev Planta_de_acuarios_de_agua_dulce Nipon Posición_sexual Paris-Roubaix_de_2000 Oulu_(provincia) Málaga_Club_de_Fútbol Nitrocelulosa Nahas_Angula P_pardus_adersi Nomme_Kalju_F.C. Parodia_concinna Orpesa

html map